La Fundació

El col·legi Divina Providència pertany a la Fundació Privada Divina Providència de Vinaròs. El centre va encetar la seva trajectòria fa 149 anys, i només ha interromput l’ensenyament durant els tres anys de la guerra civil.

Els Monestirs de la Divina Providència, obra de la Mare Teresa Argunyol i Fontseca, s’establiren a Catalunya l’any 1849 i més tard a la Comunitat Valenciana. El Monestir de Vinaròs va obrir el 13 de Gener de 1878.

En aquesta època, l’estat no permetia la fundació de nous convents que únicament es dediquessin a la vida contemplativa. Va ser per aquesta raó que es va fundar amb una fi benèfic; el d’educar nens de les famílies més necessitades. Abans de la guerra civil es va acollir als nens més humils de la població. Després van ser els pares de classe mitjana els que van portar els seus fills.

Les Escoles de la Divina Providència, participen de l’acció educativa i evangelitzadora de l’Esglèsia seguint l’esperit Franciscà.

Necesitamos su consentimiento para cargar las traducciones

Utilizamos un servicio de terceros para traducir el contenido del sitio web que puede recopilar datos sobre su actividad. Por favor revise los detalles en la política de privacidad y acepte el servicio para ver las traducciones.