ÚLTIMES NOTÍCIES

MAIG

Educació realitza el sorteig de les inicials que desempataran en el procés d'admissió del pròxim curs 2024-2025

Fundació Divina Providència
14/5/24

La Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació ha procedit aquest dimarts al sorteig de les inicials del primer i segon cognom que, en cas d'empat en la baremació del procés d'admissió per al pròxim curs 2024-2025, resoldran aquests casos.

D'aquesta manera, si després de la baremació oportuna, tenint en compte els diferents criteris, hi ha empat entre l'alumnat, s'ordenarà el llistat alfabèticament, a partir d'aquestes inicials: AP per al primer cognom i PO per al segon.

ABRIL

I Certamen de lectura en veu alta

Fundació Divina Providència
24/4/24

El 24 d'abril, l'alumnat del centre ha participat al primer certamen de Lectura en Veu Alta organitzat per la Fundació Divina Providència com a part d'un projecte per fomentar l'hàbit lector en la infància i l'adolescència.

La final del certamen s'ha celebrat al saló d'actes on l'alumnat representant de cada curs (de 3r EP fins a 4t ESO) ha realitzat la lectura dels textos davant d'un jurat heterogeni.

Quant als premis han consistit d'una banda, en el lliurament d'exemplars individuals per a l'alumnat finalista i guanyador, així com una rosa per a l'alumnat guanyador, com a símbol del dia del llibre. D'altra banda, el certamen ha estat l'excusa per a l'adquisició de nous volums i col·leccions per a les biblioteques d'aula i la biblioteca del centre.

Aquest certamen ha sigut només l'activitat final del treball que l'alumnat, des de 3r de primària fins a 4t d'ESO, ha estat realitzant des del mes de febrer, quan van començar les sessions de lectura en veu alta.

FEBRER

11-F: Dia internacional de la dona i la nena a la ciència

Fundació Divina Providència
11/02/24

Encara que Espanya progressa cap a la igualtat de gènere en R+D més ràpid que la mitjana mundial, cal seguir donant visibilitat a les dones i xiquetes en el món de la ciència. 

L’objectiu és conscienciar a la ciutadania que les dones i xiquetes també formem part del món de la ciència, un àmbit que històricament s’havia considerat masculí i al qual les dones tenien dificultats per accedir.

Quan els xiquets i xiquetes siguen professionals dedicats a l’àmbit que més els agrade, no serà necessari reivindicar este dia perquè s’haurà assolit la igualtat, tant en l’accés i la visibilitat, com en el reconeixement de les científiques.

Este dia se celebra tan sols des de l’any 2015, quan va ser establert per les Nacions Unides en el marc de l’agenda 2030. Pretén incentivar la participació de dones i xiquetes en ciència, millorar les seues perspectives en la carrera investigadora i reconèixer les seues aportacions per tal d’aconseguir una participació més igualitària. Perquè, tot i que el nombre de dones amb professions en STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) s’ha incrementat en les ultimes dècades, encara es troben molt poc representades.  

Ara bé, el dia de la xiqueta i la dona en la ciència és només una vegada a l’any. Durant la setmana de la seua preparació l’alumnat descobreix les històries que hi ha al darrere de científiques i investigadores destacades de diferents àmbits com matemàtiques, física, química, biologia, tecnologia, astronomia, informàtica o telecomunicacions. Esta setmana, l’alumnat aprèn nocions bàsiques sobre el context en que es van produir els descobriments o aportacions científiques en qüestió.

Nosaltres vam començar amb una xerrada per l’alumnat de 3r i 4r d’ESO, impartida per la jove científica Inés Garcia Pérez, ex- alumna del nostre centre, que forma part de dos grups d’investigació per la recerca de tractament pel càncer. Concretament ,la investigació està centrada en l’ús la proteïna KRASS en tractaments oncològics.

Després va respondre a les inquietuds de l’alumnat sobre la participació de les dones en investigacions científiques i sobre quina va ser la seva motivació principal per emprendre el camí com a investigadora.

Tancarem la setmana amb diferents activitats en línia per a commemorar el Dia Internacional de la dona i la xiqueta a la ciència. L’acte comptarà amb la presència ‘online’ de la consellera de Benestar Social, Igualtat i Vivenda i de la directora general d’Innovació i Inclusió Educativa, ambdues en connexió des del CEIP Fernando de los Ríos de València. 

NOVEMBRE

Eleccions consells escolars

Fundació Divina Providència
24/11/23

El dia 23 de novembre de 2023 hem celebrat les eleccions per la renovació i constitució dels consells escolars de centres docents no universitaris de la Comunitat Valenciana.

En aquestes eleccions han participat famílies, alumnat, professorat i personal de serveis dels centres educatius per elegir els seus representants.

OCTUBRE

La Mocadorà: el dolç que recorda la història dels valencians/es 

Fundació Divina Providència
09/10/23

El 9 d'octubre. Dia que, a més de commemorar l'entrada del Rei Jaume I a la ciutat de València i és considerat el dia de la Comunitat, i porta associada una dolça tradició, La Mocadorà.

Es tracta d'un costum molt antic i arrelat que ha perdurat en el temps.

Explica la llegenda que quan Jaume I va conquistar València el 9 d'octubre de 1238, els musulmans vençuts li van oferir al rei conqueridor i a la seva dona, Violant d'Hongria, fruites i verdures de l'horta embolicades en un mocador com a mostra de vassallatge. Aquesta tradició es va mantenir al llarg dels anys, fins al punt que al segle XV, a més de regalar fruites, es llançaven des de les finestres de les cases petards, triquitraques, piuletes i tronadors.

Però després de la Guerra de Successió en el XVIII, Felip V va abolir els Furs de València i va prohibir la festa. Davant aquesta decisió, als pastissers valencians se'ls va ocórrer la idea de fer uns dolços de massapà amb formes de fruita i de piulets i van seguir celebrant en secret el dia que es va conquistar la ciutat i Jaume I li va atorgar els Furs.

Ja des del començament, els dolços i el mocador constituïen un regal per a la dona estimada i, a poc a poc, el mocador va donar nom al producte (Mocadorà). És per aquesta romàntica tradició que molts valencians consideren el 9 d'octubre, Sant Dionís, com el dia dels enamorats.

Els dolços de La Mocadorà, tenen com a ingredient principal el massapà.

Tots els anys al nostre centre , es convoca un concurs de pastissos creats per l’alumnat i les seves famílies i són exposats a la nostra biblioteca.

Necesitamos su consentimiento para cargar las traducciones

Utilizamos un servicio de terceros para traducir el contenido del sitio web que puede recopilar datos sobre su actividad. Por favor revise los detalles en la política de privacidad y acepte el servicio para ver las traducciones.