LA PROVA CANGUR

La prova Cangur, convocada per la Societat Catalana de Matemàtiques, i organitzada per  les respectives comissions balear, valenciana i catalana és una activitat que es marca com a objectiu estimular i motivar l’aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes. Consisteix en una prova de 30 reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema. Aquest any s’ha celebrat a Morella.

CARTA POBLA

Amb motiu del 772è aniversari de la Carta Pobla de Vinaròs. Aquesta any l’hem celebrada amb un  recorregut pel casc antic, on ens van explicar que la carta de població de Vinaròs, va ser atorgada per Gil d’Atrocillo, alcalde de Peníscola, i per manament del rei Jaume I, a Grinyó Ballester i a cinquanta pobladors més per tal que regiren l’alqueria de Vinaròs.

 

SORTIDA A BARCELONA

Visita guiada a la Barcelona modernista i a l’aquari.

JORNADA D’ANIMACIÓ MISSIONERA

El dimarts dia 5 de novembre de 2013 va tindre lloc al col·legi una jornada d’animació missionera per als alumnes del centre. El Pare José Rubio, missioner combonià al Congo, ens va transmetre les seues experiències. Ens van acompanyar els alumnes de 5é i 6é. La sessió va tindre dues parts; una, en què ens va explicar el treball a la missió i la forma de vida i l’altra en què va respondre a les qüestions que li vam plantejar.

La xerrada va ser curiosa i ens va transmetre les seues experiències per conèixer i comprendre diferents formes de vida que contrasten en gran manera amb allò a què estem acostumats.

ERMITA

Els alumnes de 3r i 4rt d’ESO van fer una sortida a l’ermita de la Misericòrdia de Vinaròs el passat 4 de Novembre. El motiu era realitzar un herbari de plantes típiques de la zona per a presentar a Umbralejo, Guadalajara (visita blog). 

La sortida va ser molt profitosa i completa ja que va incloure continguts de diferents assignatures: Llatí (nom científic de les plantes), Ciències (recollida de plantes), Història (xerrada sobre el poblat ibèric que alberga l’ermita) i Valencià.

 

RESTAURACIÓ POBLES ABANDONATS

Amb motiu de l’adjudicació d’una beca per part del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, els alumnes de segon cicle d’ESO van participar en el projecte de restauració dels pobles abandonats a Umbralejo (veure blog), Guadalajara.

Els alumnes van passar una setmana de l’1 al 7 de desembre de 2013 en què van fer gran varietats d’activitats: tallers de restauració, de reciclatge, “tajos”, activitats d’animació.


Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram