Projecte Nadia Ghulan

Com ja saben al desembre ens va visitar Nadia Ghulam, jove afganesa afincada a Badalona on va arribar per rebre tractament mèdic que pugués pal·liar els efectes que les ferides a causa de la guerra al seu país, havien deixat en el seu rostre.

Nadia és coautora de tres llibres :El secret del meu turbant amb Agnès Rotger, amb què van guanyar el  43è Premi Prudenci Bertrana 2010, Contes que em van curar amb Joan Soler i Amigó i La primera estrella del vespre amb Javier Dieguez, on queda retratada la vida en el seu país,Afganistán

Va fer dues  xerrades  adreçades una  a l’alumnat de primària i l’altra a  l’alumnat d’ ESO . El tema va ser : l’anàlisi i reflexió sobre els problemes i situacions a què s’han d’enfrontar els joves i les dones en el dia a dia a l’Afganistan; les dificultats i diferències en l’educació i la comparació dels valors entre els joves d’aquí i els del seu país. Fora de l’horari escolar va hi haver una reunió amb les famílies

Després dels atemptats del mes de gener, Nadia ens va demanar ajuda ja que en l’esmentada  reunió, les famílies li havien demanat de quina manera podíem col·laborar.Ja que és molt costós fer enviament de material del tipus que siga , vam pensar  de finançar  medicaments pels xiquets i xiquetes ferits.

Així l’alumnat de segon curs de primària vam engegar un projecte que ha consistit en :

-No  comprar-nos llepolies el cap de setmana i estalviar almenys 1 €.

-Demanar tots els companys de l’escola  que vulguen col·laborar,  1 € que  nosaltres passarem a arreplegar amb una vidriola.

– Realització d’un  pictogramaper animar els companys a la col·laboració.

– Organitzar un Mercat Solidari el dia de les portes obertes, amb  treballs i objectes aportats per tots els membres de la comunitat educativa.

Volem mostrar el nostre agraïment a tots aquells i aquelles que heu col·laborat en el nostre projecte. I afegim un audio que ens va enviar Nadia molt emocionada.

VIDEO: https://www.facebook.com/Fundaci%C3%B3-Privada-Divina-Provid%C3%A8ncia-186598385068175/

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram