CURS 2013/14

Visita a l’exposició alumnes d’infantil “Pulchra Magistri l’esplendor del Maestrat a Castelló”, a la seu de Vinaròs.

 PULCHRA MAGISTRI L’ESPLENDOR DE VINARÒS: LA LLUM DE DE LES IMATGES

El dia 31 de Gener els meus companys i jo junt amb la nostra mestra Sabina i Carla ,que està de pràctiques al nostre centre, vam visitar l’església Arxiprestal de Vinaròs puix durant dos anys estant restaurant-la.

Quan vam entrar ens van posar un documental d’informació de totes les obres artístiques i pictòriques recuperades i restaurades .

El nostre guía David va explicar-nos coses molt interessants, com per exemple que el temple va tindre la doble funció de parròquia i de fortalesa i ha sigut recuperat per “La Llum de les Imatges”.

Per aixó quan vaig pujar per l’escala de caragol al veure la casa del campaner i el rellotge amb la maquinària perfecta em vaig sorprendre molt. El recorregut par la part trassera de les vidrieres de l’església em va agradar molt; vaig tindre  l’oportunitat  d’assomar-me per les finestres on es col·locaven els canons de defensa antigament, que xicotetes es veien les persones passetjant !

He de destacar les tres llums de plata i or; són les úniques que es conserven del segle XVIII cedides per la família Piñol  ; la corona antiga de Sant Sebastià i la decoració d’esgrafiats de les pintures murals d’Eugeni Guilló .

Quan vam sortir per la porta principal ens vam parar a observar la façana barroca tant neta i restaurada. Ha quedat preciosa!

Per acabar he de ressaltar la part trassera del temple , 1.500 metres quadrats de pintures d’arquitectures fingides en tres fatxades que formaren part de la decoració del temple i que potser va realitzar algun membre de la família Guilló .

Tots els vinarossencs hem d’agrair a estos restauradors que han contribuït a recuperar l’esplendor del nostre temple :”L’església Arxiprestal de Vinaròs”. Moltes gràcies a tots .

Anna Alsina

 

VISITA PULHRA MAGISTRI SECUNDÀRIA

PILOTA VALENCIANA

Des de fa dos anys, el nostre centre s’acull al programa “Pilota a l’Escola” realitzat entre la Conselleria de Governació i Justicia, i la Federació de Pilota Valenciana, que vol donar a conèixer en els Centres Educatius les possibilitats educatives, socials i culturals que el joc de pilota té.

Aquest any ha visitat el centre el jugador professional “Mezquita” que ha impartit classes tant teòriques com pràctiques als alumnes de 4rt de primària.

VISITA POLICIA LOCAL 

Agents de la policia local  han realitzat una visita a l’escola per impartir una xerrada sobre la importància del respecte a les normes de l’educació vial.

CARNAVAL

DIA DE LA PAU

PREMIS POSTALS NADAL

Com tots els anys els alumnes  confeccionen unes postals Nadalenques.El tema  aquest  any ha sigut l’Adoració dels pastors. L’últim dia de classe abans de les vacances es realitza sorteig de premis. Als guanyadors se’ls fa entrega d’un obsequi per part del col·legi.

 

BETLEM

FRUITA SOLIDÀRIA

El dia 21 de novembre i coincidint amb la festivitat de la presentació de la Mare de Déu, l’AMPA  va repartir unes bosses de fruita a canvi d’una petita col·laboració de 2 € que es va entregar íntegrament a Càritas de Vinaròs.D’aquesta manera es fomenta no només la solidaritat sinó també ens recorden la importància d’una alimentació sana.

PRESENTACIÓ MARE DE DÉU


LA CASTANYADA

Com ve sent habitual en els darrers anys, el 31 de novembre es cel·lebra al col.legi la tradicional festa de la Castanyada, tan arrelada a les nostres terres. Tots els alumnes del centre amb la confecció de les paperines amb les típiques fulles de diari, van participar d’aquest esdeveniment perquè al pati del col.legi hi havia representada la figura de la castanyera que repartia les castanyes acabades de torrar per Sor Flor.

Els alumnes d’Infantil i Primària mentre recollien les castanyes li cantaven la típica cançó.

Hem de destacar la col.laboració de mares d’alumnes que van preparar les castanyes el dia anterior, així com la representació de la castanyera per part d’una de les mares i també dels alumnes de secundària en la neteja del pati en acabar aquesta activitat.

 LLOES SANTA CATALINA

Els alumnes del col·legi divina providència en commemoració del dia de santa caterina el 25 de novembre, realitzen una postal i en ella escriuen una lloa. el mateix dia de la festivitat, es realitza un sorteig per classe i se’ls fa entrega del premi, un llibre adequat per a l’edat del guanyador.

FESTIVAL FI DE CURS

 

 

 

 

 

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram